Archived: Kåre Holgerson AEDNIK | THE GARDENER

28.03 .- 21.04.2018 Pärnu Linnagalerii Kunstnike Maja, Nikolai 27.
Kolmapäeval 28. märtsil kell 17 avab Pärnu Linnagalerii Kunstnike Majas oma isikunäituse “AEDNIK” kunstnik Kåre Holgerson, olete oodatud näituse avamisele!
Kåre Holgerson (1952) on Rootsi kunstnik ja kunstiõpetaja, ta on õppinud kunsti varastel 80ndatel, elab ja töötab Kalmari regioonis Rootsis. Ta oli juhtiv jõud Kulturmagasineti asutamisel Bergkvaras, mis on regionaalse kunstielu sõlmpunktiks.
Oma kunstipraktikas on Kåre Holgerson töötanud peamiselt graafika, installatsiooni ja performancega, millest on ajajooksul moodustunud kunstiline tervikkehand. Tööd nimedega PIIRIL ja EKSIIL on seda protsessi transformeerinud, andnud uusi tähendusi ja kontekstierisusi.
Pärnu Linnagaleriis avatav näitus koosneb fotopõhisest graafikast, videotest ja objektidest. Näha saab nii uusi töid kui ka teoseid hilistest 80ndatest.
Kåre Holgerson:
„Välja on pandud ka raamat, mida lugesin1970 ja mis avaldas mulle suurt mõju. Hans Palmstierna „Rüüstamine, nälgimine, mürgistus” (“Plundring, svält, förgiftning” 1968) oli üks esimesi keskkonnaküsimustest ja kliimamuutusest jutustavaid raamatuid Rootsis. Raamatus tõstatatud küsimused olid olulised ja andsid aluse nii eksistentsiaalsetele kui ka poliitilistele küsimustele ning on aja jooksul olnud mulle olulisteks viideteks. Aednik on inimene, kes hoolitseb ja omab ülevaadet aia tsüklist.”
holgerson@live.se
www.holgerson.se